Digital Dot in M&C

Digital Dot staat garant voor service met een grote S

De klant ontzorgen, is iets wat je vaak hoort, maar vaak blijft het bij holle beloften. Niet zo bij de jongens van Digital Dot, want het in Vilvoorde gevestigde bedrijf zag in 2007 het levenslicht met juist die doelstelling als core business. Dat die missie succesvol is mag blijken, want meer dan 10 jaar later is het bedrijf gegroeid van een eenmanszaak naar 7 vaste medewerkers en breidt het haar diensten nog verder uit.

Digital Dot werd opgericht door Nico Desmedt met als doel de super wide format printing bedrijven technische ondersteuning te bieden en dit voornamelijk voor VUTEk en HP machines. Aan expertise geen gebrek, want voordien had Nico bij zowel inkt- als machinefabrikanten ervaring opgedaan. Daarover zegt hij het volgende: “Wat mij toen opviel was dat fabrikanten voornamelijk focusten op de verkoop en support van enkel hun oplossingen. Bij problemen, zoals bijvoorbeeld met inkt of een bepaald substraat gingen de paraplu’s open en bleef de klant uiteindelijk in de kou staan. Die lacune opvullen met een totaaloplossing voor zowel service, kwaliteitsvolle inkten en software alsook spare parts was – en is nog steeds – onze grootste drijfveer.”

Grote stock en technische knowhow

Om dit waar te maken is flexibiliteit en een snelle reactietijd zondermeer een must. Nico vertelt: “Daar hebben we als het ware ons handelsmerk van gemaakt, want machinestilstand kan niemand zich permitteren en al zeker niet als het de enige machine is waarmee je een bepaald product maakt. Door de jaren heen hebben we heel wat machines overgenomen, waardoor we een enorme stock aan reserveonderdelen hebben opgebouwd. Dat in combinatie met onze technische knowhow, maakt dat we de meeste klanten meteen kunnen depanneren.”

Digital Dot Certified Printers

Daarnaast heeft Digital Dot zich gespecialiseerd in het reviseren van VUTEk printers die daarna – met garantie - als ‘Digital Dot Certified Printers’ terug op de markt aangeboden worden. Sofie Demeyer, partner van Nico Desmedt en verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties, legt uit: “De gereviseerde machines kunnen door de klant zowel worden aangekocht als in een huurkoop overeenkomst geleverd worden. Alvorens de printer bij de klant geïnstalleerd wordt, doen we steevast een pre-installatiebezoek om een probleemloze installatie en opstart te garanderen. Daarbij nemen we ook de het transport, de installatie en opleiding alsook de kalibratie, color management en eventuele integratie en afstemmen op andere printers voor onze rekening.”

Beter voorkomen dan genezen

Hierbij gaat Digital Dot steeds uit van een ‘no strings attached’ policy, bij zowel de verkoop als het onderhoud van de machines. Sofie Demeyer: “Concreet houdt dit in dat een klant niet verplicht wordt om een onderhoudscontract te nemen. Bedrijven die echt op hun twee oren willen slapen, bieden we het ‘machine care’ programma aan waarbij we jaarlijks minimaal drie keer langsgaan bij de klant om preventief onderhoud op de printers uit te voeren volgens een welbepaalde checklist. Kijk, voorkomen is altijd beter dan genezen en uit onze ervaring blijkt dat ook zo te zijn.”

Kao Chimigraf inkten

Maar Digital Dot doet meer dan enkel technische ondersteuning. Zo verdelen zij ook inkten van de Spaanse fabrikant Kao Chimigraf. Nico Desmedt: “Deze inkten zijn niet alleen prijsgunstiger, maar hebben ook een sterke pigmentering waardoor het inktverbruik ook lager is. Bij het overzetten van een machine op Kao Chimigraf inkten gaan we niet over één nacht ijs. Zo controleren we eerst de volledige printer en printkoppen alvorens met de nieuwe inkt te starten en profileren we nadien natuurlijk ook de verschillende media.”

Digital Dot is ook verdeler van SAi Pixelblaster, een modulaire softwareoplossing die alles omvat van preflighting tot productie en het aansturen van een brede waaier aan grootformaat printers, ongeacht de leverancier. 

Last but not least is Digital Dot sinds december 2017 ook de officiële distributeur van Massivit 3D printers voor de Benelux. Deze printmonsters kunnen supergrote 3D objecten printen en dit aan een ongelofelijke build-up snelheid van 35 cm/uur! De Massivit 1800 3D printer met een printhoogte tot 180 cm, zal live te zien zijn op SIGN2COM dat van 16 tot 18 september 2018 plaatsvindt in Kortrijk Xpo.